Managed hosting door True

Visa start proefproject e-commerce

Creditcard-organisatie Visa is gisteren een proefproject gestart, waarbij kaarthouders bij een aantal winkels op Internet veilige aankopen kunnen doen.

De test bedient zich van de SET-technologie (Secure Electronic Transaction) voor het beschermen van de vertrouwelijke gegevens, voor identificatie van de partijen en voor het waarborgen van de integriteit van het verzonden bericht. Uit een onderzoek van Visa blijkt dat 74 procent van de Internet-gebruikers elektronisch wil betalen zodra het mogelijk is dat veilig te doen.
De aftrap voor het project werd verricht door VVD-Kamerlid Hella Voûte. Zij bestelde een achttal kaartjes voor de theatershow van Boom Chicago: ook de drie informateurs en hun partners werden uitgenodigd. De eerste veilige betaling betrof een bedrag van 224,95 gulden. De proef van Visa omvat 2000 kaarthouders die bij een veertigtal winkels en bedrijven elektronisch kunnen winkelen. De credit-onderneming verwacht dat voor het eind van dit jaar alle 1,5 miljoen kaarthouders veilig kunnen winkelen op Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.