Managed hosting door True

KPN en Netscape samen in netwerkdiensten

 

KPN Telecom breidt zijn dienstverlening op het gebied van Internet uit en begint met de bouw en het beheer van intranetten voor middelgrote bedrijven. De Nederlandse onderneming biedt dezelfde diensten voor extranetten, die de communicatie met partners, afnemers en leveranciers verzorgen.

Hiervoor werkt KPN samen met softwareleverancier Netscape.
Deze samenwerking valt, met de nieuwe diensten, onder de naam KPN Community Hosting Service. De Suitespot-serversoftware van Netscape vormt de basis voor dit intranet- en extranet-pakket. KPN hoopt zo de technologische drempel te verlagen voor firma's die een intranet willen. "Bedrijven hoeven zich nu niet meer het hoofd te breken over de techniek van dergelijke netwerken. Zij kunnen zich voortaan volledig concentreren op de invulling van de nieuwe communicatiefaciliteiten", aldus een woordvoerder van KPN Telecom.
Netscape-topman en mede-oprichter Jim Clarke was gisteren in Nederland om het contract met KPN te bezegelen. Hij voorspelt dat telefoonmaatschappijen in toenemende mate een rol gaan vervullen op Internet-gebied. "Het leveren van Internet-diensten is een logische volgende stap voor PTT's", aldus Clarke. Netscape zoekt het de laatste maanden hogerop met zijn software en benadrukt de mogelijkheden voor intra- en extranetten. In mei sloot de leverancier een groot contract met het Amerikaanse Citibank voor het opzetten van een online financiële dienst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226393). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×