Managed hosting door True

Baan maakt structuur helderder

Automatiseerder Baan heeft een aantal veranderingen in zijn organisatie doorgevoerd die het reilen en zeilen van het bedrijf doorzichtiger moeten maken. Daarmee komt een einde aan de chaotische en ondoorzichtige organisatiestructuur.

Beleggers en financieel analisten verloren na de teleurstellende eerste kwartaalresultaten massaal het vertrouwen in Baan. Tegelijkertijd met de reorganisatie doen zowel Jan als Paul Baan een stapje terug en zeggen ze dat ze zich meer met de charitatieve activiteiten van de stichting Oikonomos gaan bezighouden.
De participatiemaatschappij Baan Investment wordt omgedoopt in Vanenburg Ventures, genoemd naar het Puttense kasteel waar het gevestigd is. Ook opleidingsinstituut Baan Institute zit daar. Vanenburg Ventures bezit 39 procent van de aandelen van het beursgenoteerde Baan Company. Belangen die Vanenburg Ventures nu nog heeft in bedrijven die Baan-licenties verkopen - Baan Business Systems en Baan Midmarket Solutions - zullen worden verkocht. Hierdoor zullen de geldstromen binnen Baan doorzichtiger worden. Beleggers reageerden vorige week enthousiast op het nieuws; de beurskoers steeg in één dag met bijna tien gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.