Managed hosting door True

VVD wil forse investeringen in IT

VVD-Kamerlid Hella Voûte hoopt dat een nieuw paars kabinet de komende jaren fors zal investeren in informatie- en communicatie technologie (ICT)

"Die aankondiging zou ik graag in het regeerakkoord zien staan", aldus het kamerlid, "Maar ook het bedrijfsleven zou zich aanzienlijke inspanningen moeten getroosten." Brandpunt van de investeringen moet liggen bij de elektronische handel. "Die stelt het midden- en kleinbedrijf in staat zich mondiaal te presenteren zonder veel extra kosten, en genereert een schat aan gegevens om de klant maatwerk te leveren." Bovendien maakt e-commerce de fysieke distributie van goederen veel eenvoudiger."
Voûte heeft een vijftal wensen op haar verlanglijst, die de e-handel in Nederland moeten stimuleren. "Er moet snel een gedragscode voor e-handel komen op fiscaal en juridisch terrein. Het bedrijfsleven zou daarnaast zelf een code moeten opstellen voor het veilig en betrouwbaar gebruik van Internet." Ook wil ze de kwaliteit van Internet zelf verbeteren door een certificatie van de Internet service-providers. Ten slotte moet een betrouwbare levering van goederen en diensten gewaarborgd zijn en moet de gebruiksvriendelijkheid van de bij e-handel betrokken programmatuur omhoog.
Voûte deed haar uitspraken bij de start van een proefproject van Visa, waarbij creditcardhouders bij een aantal winkels op Internet veilige aankopen kunnen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.