Managed hosting door True

Migratie defensie-net valt tegen

 

De bouw van het geïntegreerde netwerk om de communicatie binnen de Nederlandse krijgsmacht te verbeteren, kampt met vertraging. Uit de Defensie-begroting blijkt dat Nafin (Netherlands Armed Forces Integrated Network) ook in 1999 nog niet volledig operationeel zal zijn.

Een belangrijke oorzaak hiervan is dat de migratie van het Defensie Datacommunicatie Netwerk (DDN) naar Nafin minder snel verloopt dan gedacht werd. Daarnaast zal het glasvezelnetwerk naar verwachting pas vanaf 2000 volledig worden benut.
Aanvankelijk was het de bedoeling om Nafin begin dit jaar volledig productief over te dragen aan de Defensie Telematica Organisatie (DTO). DTO is het nieuwe facilitaire ict-bedrijf van Defensie. Sinds begin januari werkt deze organisatie als een agentschap dat Defensie producten en diensten levert op basis van tarieven. Tussen DTO en haar afnemers bestaat een zakelijke relatie.
Het bedrijfsmatiger opereren moet de efficiëntie verhogen. Dit jaar moet DTO een doelmatigheidswinst van vijf miljoen gulden bereiken. Voor 1999 ligt dat bedrag op vijftien miljoen en daarna op dertig miljoen per jaar. DTO haalt een 'omzet' van ongeveer vierhonderd miljoen per jaar. Om goedkoper te kunnen werken, wordt het aantal locaties beperkt. Ook zal meer integratie plaatsvinden binnen productie-afdelingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×