Managed hosting door True

Chipkaart tegen uitkeringsfraude

 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt de toepasbaarheid van chipcards in de sociale zekerheid. Hiermee zou fraude te bestrijden zijn. Verder kijkt het ministerie naar biometrie; systemen die de identiteit vaststellen aan de hand van lichaamskenmerken, zoals vingerafdrukken, de klank van de stem of een scan van de iris.

Het departement is tevreden over de verbetering van het geautomatiseerde gegevensverkeer. Op dit terrein zijn in de afgelopen jaren grote stappen vooruit gezet. Ontwikkeld zijn GVI (gemeenschappelijke verwijsindex), Rinis (routeringsinstituut voor (inter)nationale informatiestromen) en Cvcs (de nog niet operationele Client Volg en Communicatie Systemen).
Voor Cvcs zijn onlangs pilots gestart. Vooral het uitwisselen van de inkomensgegevens die bij de uitvoeringsinstellingen sociale verzekeringen beschikbaar zijn, geeft inzicht in de consequenties voor het werkproces van de betrokken uitvoeringsorganen en gemeentelijke sociale diensten. De definitieve vormgeving van deze gegevensuitwisselingen wordt naar verwachting in 1999 verankerd in de wet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×