Managed hosting door True

Roccade tast in duister over beursgang

 

Roccade heeft de presentatie van de halfjaarcijfers uitgesteld. De automatiseerder wil eerst van de overheid weten of hij nu wel of niet naar de beurs kan gaan.

zou Roccade aankomende donderdag de cijfers bekendmaken. Directievoorzitter H. Bosma had zich sterk gemaakt om de presentatie te laten samenvallen met het nieuws over een beursgang. De moeizame onderhandelingen met de overheid hebben echter nog geen groen licht opgeleverd. Dat heeft te maken met de uitkomsten van een onderzoek naar de voor- en nadelen van een beursgang van Roccade, dat zakenbank Merrill Lynch afgelopen zomer heeft uitgevoerd. Insiders vertelden de NRC dat het rapport niet onverdeeld positief is. Eén van de problemen is dat Roccade, vergeleken met CMG of Getronics, een relatief laag winstniveau heeft, waardoor de opbrengst voor de overheid kan tegenvallen.
Een andere heikele kwestie is het millennium-probleem, dat voor Getronics reden was af te zien van een overname. Roccade heeft veel kritische overheidssystemen in beheer. Hoewel het bedrijf zegt het probleem onder de knie te hebben, is het de vraag of deze kwestie de beleggers niet zal afschrikken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225569). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×