Managed hosting door True

Detron wil antenneparken kopen

 

Detron wil massaal antenneparken aankopen van telecom-operators met als doel deze aan te bieden voor gezamenlijk gebruik. Als meerdere mobiele aanbieders dezelfde mast gebruiken, zou dat veel besparingen opleveren.

Bovendien hoeft dan geen oncontroleerbaar woud van antennes te ontstaan. Behalve in Nederland wil de snel groeiende Detron Group ook in België en Duitsland dergelijke plannen uitvoeren.
De 35-jarige oprichter van Detron, George Banken, denkt dat zijn plan het ei van Columbus is. De vijf mobiele aanbieders die Nederland binnenkort telt, kunnen dan concurreren op het aanbieden van diensten in plaats van op infrastructuur.
Het plan van Banken vergt een investering van 250 miljoen gulden. De Brabander voert daartoe besprekingen met een grote buitenlandse investeringsbank. Ook praat hij met financiers in de betrokken landen. Probleem is dat de telecom-operators pas met Banken in zee willen gaan als de financiering rond is. De geldschieters wachten echter tot de eerste klanten binnen zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225377). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×