Managed hosting door True

Omzet SAP stijgt fors in derde kwartaal

 

Erp-leverancier SAP heeft het derde kwartaal van 1998 afgesloten met een omzet van 1,2 miljard dollar. Dit resultaat ligt 43 procent boven het niveau van het overeenkomstige kwartaal een jaar geleden.

Over de eerste negen maanden komt de omzet op 3,6 miljard dollar, een stijging van bijna 54 procent. De bruto-winst over de eerste drie kwartalen van 1998 nam toe met 45 procent tot 742 miljoen dollar.
In het derde kwartaal was vooral de onstabiele situatie in Azië duidelijk merkbaar. Over de eerste negen maanden steeg daar de omzet met een schamele 4 procent. Het percentage ligt zo laag omdat in het derde kwartaal de omzet in Japan met 20 procent naar beneden ging.
Ondanks het 2000-vraagstuk verwacht de van oorsprong Duitse onderneming dat de omzet over het hele kwartaal met ongeveer 40 procent zal toenemen, terwijl de winstgroei van 30 procent in 1997 nu doorzet naar 35 procent. Het afgelopen jaar is het personeelsbestand van SAP met 53 procent toegenomen tot achttienduizend medewerkers. Men verwacht dat dit aantal eind 1998 op negentienduizend ligt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225353). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×