Managed hosting door True

Euro mag 2000-aanpak niet vertragen

 

De aanpak van het millenniumprobleem mag in geen geval worden vertraagd door de overgang naar de euro. Bij samenloop van werkzaamheden moet absolute voorrang worden gegeven aan het millennium-bestendig maken van de geautomatiseerde systemen.

Minister Zalm (Financiën) antwoordt dat op vragen van de kamerleden Cherribi, Voûte-Droste en Hessing. Aanleiding tot deze vragen was de uitkomst van een onderzoek dat naar verwachting op 1 januari 1999 slechts 26 procent van de Europese ondernemingen de computersystemen klaar heeft voor implementatie van de euro.
De minister denkt dat het Nederlandse bedrijfsleven op dit punt zeker niet voorop loopt. Met name grote delen van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf staan nog aan het begin van het implementatie-proces. Vooral bedrijven die werken in een internationale omgeving dienen te anticiperen op de komst van de (girale) euro per 1 januari 1999.
Zalm benadrukt het belang van een integrale benadering. In de analyse-fase zou bij voorkeur een koppeling moeten worden gelegd tussen millennium- en euro-aanpassingen. Maar bij de uitvoering heeft het millennium voorrang.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×