Managed hosting door True

Bond realiseert erkenning zelfstandigen

 

Het Biltse softwarehuis Bond Associates heeft een belangrijke doorbraak bewerkstelligd voor zelfstandige IT'ers. Het verbond heeft de bevestiging gekregen dat het GAK en de Belastingdienst de zelfstandige automatiseerders die samenwerken binnen de associatie aanmerken als ondernemers.

Ondernemers die gedetacheerd zijn bij een klant lopen vaak de erkenning als zelfstandige door de ficus of bedrijfsvereniging mis. Die beschouwen detacheren als een verkapt dienstverband, waardoor de gedetacheerde zelfstandige premies moet afdragen voor bijvoorbeeld WAO of Ziektewet.
Bond Associates heeft een constructie waarbij zelfstandigen als onderdeel van een softwarehuis werken aan de opbouw van een eigen onderneming. Bond biedt faciliteiten als een onderkomen, marketing en kennisontwikkeling. De deelnemers bouwen hun eigen orderportefeuille op en dragen een vergoeding af aan de associatie. In september kreeg Bond het groene licht van bedrijfsvereniging GAK. De fiscus gaf in juni al aan de deelnemers te erkennen als zelfstandigen.
Volgens directeur Henry Kapoen van Bond kunnen zelfstandigen veel beter gebruikmaken van de situatie op de arbeidsmarkt dan mensen met een dienstverband bij een onderneming. Volgens hem zetten werkgevers in de praktijk slechts 50 procent van de door een werknemer gerealiseerde omzet in beloning om. Bond hanteert een premie van 5 tot 15 procent om de faciliteiten te kunnen bieden. De rest van het verdiende geld kan de zelfstandige in zichzelf investeren. Het aantal deelnemers breidt volgens Kapoen in het eerste jaar uit van elf naar ongeveer tachtig.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225153). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×