Managed hosting door True

World Online wil Europese toppositie

 

World Online heeft plannen onthuld om met steun van investeerder Sandoz-Family Foundation binnen een jaar uit te groeien tot grootste Internet-provider van Europa. World Online moet volgend jaar één miljoen abonnees hebben en in de komende drie jaar uitbreiden naar acht miljoen.

Mede-aandeelhouders in World Online zijn Telfort, Tros en Reggenborg Beheer. Uitgeverij Audax heeft zich teruggetrokken.
De Nederlandse provider heeft nu al bedrijven in België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Denemarken. Een snelle uitbreiding staat al op stapel. Sandoz-Family Foundation, de investeringstak van het gelijknamige Zwitserse chemie-concern, steekt driehonderd miljoen dollar (momenteel ongeveer 550 miljoen gulden) in World Online. De twee onthullen niet hoe de verdeling van deze fondsen plaatsvindt tussen aandelen en daadwerkelijke investering. Berichten in de Telegraaf over deze kwestie doet Sandoz in de nieuwsbrief Planet Multimedia af als 'ongefundeerde geruchten'.
De streefgetallen van één miljoen gebruikers voor 1999 en acht miljoen voor 2002 zijn geen voor investeerder Sandoz geen harde eisen. De gelijknamige familie verkrijgt echter wel een meerderheidsaandeel in World Online en daarmee ook zeggenschap in de raad van commissarissen. Via Sandoz krijgt de Nederlandse Internet-provider ondermeer toegang tot het recent overgenomen Britse bedrijf Interoute. Deze firma biedt telefonie aan via Internet en heeft al een vestiging in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×