Managed hosting door True

Videovergaderen binnen bereik mkb

 

Videoconferencing komt nu ook binnen het bereik van kleine organisaties. De komst van de 'set-top box' heeft de markt voor dit soort systemen in beweging gezet. Deze apparaten maken een normaal televisietoestel geschikt voor videovergaderingen.

Afgelopen donderdag werd de ViewStation in Nederland geïntroduceerd. Dit apparaat is ontwikkeld door de Amerikaanse producent Polycom, een internationale marktleider op het gebied van videoconferencing. Het bestaat uit een doosje met een ingebouwde camera die automatisch meebeweegt met de persoon die in vergadering is.
Tijdens de demonstratie in de Amsterdamse Waag bleek videovergaderen (bijna) even eenvoudig als telefoneren te zijn geworden. Complex technisch beheer en dure verbindingen zijn niet meer nodig. Isdn-lijnen zijn voldoende voor het leggen van visueel contact over de gehele wereld.
Ook de apparatuur zelf is niet meer zo kostbaar als vroeger. De ViewStation moet vooral op prijs gaan concurreren. Het systeem dat samen met een televisie direct klaar is voor gebruik, is leverbaar vanaf 16.900 gulden exclusief btw. Het model voor drie of vier Isdn-lijnen kost 24.900 gulden.
Volgens Hans Gerritsen, directeur van importeur GO Telecom uit Zwijndrecht, is dat een fractie van de prijs van systemen met vergelijkbare mogelijkheden. Hij wijst op ontwikkelingen in Amerika, waar marktleider PictureTel haar dominatie kwijt is, In het tweede kwartaal van dit jaar zouden volgens cijfers van het bureau TeleSpan al meer ViewStations zijn verkocht als systemen van PictureTel.
Gerritsen denkt dat ook in Nederland waar tot nog toe weinig belangstelling voor videoconferencing bestond, meer systemen zullen worden verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225109). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×