Managed hosting door True

'Overname Accu binnen twee weken rond'

 

Het college van bestuur van de Universiteit Utrecht denkt de onderhandelingen over de verkoop van het computercentrum Accu aan Cap Gemini binnen twee weken af te ronden.

Een voorstel voor een overeenkomst op hoofdlijnen is door het college positief beoordeeld. Secretaris W. Kardux, de onderhandelaar namens de universiteit, zal echter nog met Cap Gemini om de tafel moeten om tot overeenstemming te komen over een aantal financiële punten. Dat is in het kort de strekking van de brief die het college gisteren naar de directeur en de dienstraad van het Accu heeft gestuurd.
Volgens het U-Blad is het nog lang niet zeker of er overeenstemming zal worden bereikt over de financiële knelpunten. Cap Gemini vindt dat wanneer de eisen van de universiteit worden ingewilligd, de kosten van de overname te hoog uitvallen. De universiteit wil ondermeer dat de prijs van de dienstverlening voor universitaire gebruikers niet omhoog gaat en de Accu-medewerkers bij een overgang recht houden op hetzelfde relatief dure arbeidsvoorwaardenpakket. Daarbij vervalt bij verkoop de universitaire subsidie en moet Cap bijvoorbeeld wel BTW en huislasten gaan betalen. Het Accu zou dan pas bij een efficiencyverhoging van 35 procent winst kunnen maken, aldus het universiteitsblad.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×