Managed hosting door True

Philips stopt samenwerking met Lucent

 

Philips wil alleen doorgaan met GSM. Het concern beëindigt het samenwerkingsverband met Lucent, en zet de Amerikaanse activiteiten op een laag pitje. Een drastische reorganisatie die dit zwaar verliesgevende onderdeel weer gezond moet maken, staat voor de deur.

In de fabrieken te Frankrijk (Le Mans), Singapore en China zal bijvoorbeeld fors in de kosten worden gesnoeid.
Philips-topman Cor Boonstra zegt vastbesloten te zijn door te gaan met de mobiele telefonie, vanwege het strategisch belang van deze activiteiten voor de divisie consumentenelektronica. Wel zal de onderneming de productie van semafoons in de etalage zetten.
Het Philips-concern zag de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening in het derde kwartaal van dit jaar dalen van 721 miljoen naar 449 miljoen gulden. Met name in de sectoren consumentenproducten, componenten en halfgeleiders daalde het bedrijfsresultaat.
Philips had hiervoor al gewaarschuwd. Ongunstige ontwikkelingen deden zich voor bij Monitoren, Consumer Communications en Display-componenten. Verliezen werden genoteerd door het samenwerkingsverband Hosiden and Philips Display op het gebied van actieve matrix-displays. Bij de monitoren en display-componenten was sprake van een sterke prijserosie. Overigens verminderde het prijsverval bij monitoren in het derde kwartaal enigszins, zo meldt Philips.
Beter gaat het bij Halfgeleiders, Professioneel, Verlichting en Origin. De omzetgroei bij dit laatste bedrijf kwam uit op 29 procent, voornamelijk in Europa gerealiseerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/225009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×