Managed hosting door True

Twintig miljoen extra voor Twinning

 

Minister Jorritsma heeft tijdens de opening van het eerste Twinning-centrum in Amsterdam toegezegd twintig miljoen gulden extra beschikbaar te stellen voor dit Startfonds.

De overheid draagt nu 90 miljoen gulden bij. In totaal is er 105 miljoen gulden beschikbaar. Daarnaast stoppen de Nederlandse Investeringsbank en het Europese Investerings Fonds respectievelijk 6 miljoen en 22 miljoen gulden in het groeifonds van Twinning.
Het Twinning-centrum in Amsterdam biedt ruimte voor 45 startende bedrijven. Zes bedrijven hebben zich er inmiddels gevestigd. Dit zijn Contracto, die applicaties bouwt voor contractbeheer, Eidetica, ontwikkelaar van zoek- en indexmachines voor Internet, Gradelt, een Service Provider voor zakelijke klanten, Telesensing (geleidende vezels met vochtsensoren), Tryllian, leverancier van Internet-agents en Speedport, leverancier van IP-connecties met gegarandeerde bandbreedte.
De startende bedrijven kunnen rekenen op ondersteuning van een team van zogenoemdeoperation managers. Zij bieden een aantal uren gratis bijstand, bijvoorbeeld bij het opzetten van een eigen administratie. Directeur Michiel Westerman noemt als streven dat 70 procent van de deelnemende ICT-bedrijven succesvol zal zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×