Managed hosting door True

EC onderzoekt steun Friese PC-fabriek

 

De Europese Commissie onderzoekt of de bouw van een PC-fabriek in Heerenveen tot stand komt met ongeoorloofde staatssteun. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of subsidie is verleend op de grondprijs.

Al in maart van dit jaar diende de stichting Mobilisatie Heerenveen en Omstreken een klacht in bij Europees commissaris Van Miert van concurrentiebeleid. De stichting verzet zich tegen de bouw van de fabriek, waar SCI Systems PC's gaat assembleren voor het Amerikaanse computerbedrijf Hewlett-Packard. Dit levert tweeduizend banen op.
De stichting beweert dat SCI Systems slechts drie gulden hoeft te betalen voor de grond, terwijl de werkelijke kosten minstens 27 gulden bedragen. Officieel ging het om tien hectare grond, maar het fabrieksterrein blijkt 24 hectare groot te zijn, zo stelt de stichting. Omgerekend komt dat neer op een subsidie van 5,76 miljoen gulden.
De EC zal onderzoeken of er werkelijk sprake is van staatssteun. De overige steun die SCI krijgt - voor opleiding en werving - is in overeenstemming met de Europese regels.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224949). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×