Managed hosting door True

KPN schrapt vierduizend banen

 

Bij telecombedrijf KPN vervallen de komende drie jaar vierduizend banen. Tegelijkertijd komen er ongeveer duizend plekken bij in de sectoren Internet, IT en mobiele telefonie. Het nettoverlies bedraagt derhalve drieduizend banen. KPN heeft dit vanochtend bekendgemaakt.

De maatregelen maken deel uit van een grote reorganisatie die eerder dit jaar is aangekondigd. Deze plannen moeten KPN klaarmaken voor de concurrentiestrijd die op de Nederlandse telecommarkt woedt. Voor de reorganisatie heeft KPN achthonderd miljoen gulden gereserveerd.
Het telecombedrijf geeft aan dat gedwongen ontslagen waarschijnlijk onvermijdelijk zijn. De vakbonden zullen gedwongen ontslagen niet accepteren. Zij zullen vandaag in overleg met KPN-topman Wim Dik aandringen op een werkplan.
Bij de afdeling Bouw, Beheer en Onderhoud verdwijnen vijfhonderd banen. De Telefonische Inlichtingen en het Installatiebedrijf verliezen respectievelijk 250 en 1500 taken. De reductie bij de Staven en Service-afdelingen bedraagt duizend banen. Verder verliezen 750 verkopers hun baan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×