Managed hosting door True

KPN breidt Adsl-test uit

 

KPN Telecom heeft vandaag besloten de Adsl-proef in Amsterdam te verlengen en uit te breiden. Dit technische experiment met de naam Snelnet duurt nu in ieder geval tot 31 december 1999. Naast KPN Telecom werken ook NOB Interactive (inhoud) en Surfnet (connectie) aan de proef mee.

De Adsl-techniek (Asymmetric Digital Subscriber Line) zorgt ervoor dat de bestaande koperen telefoonlijn grote hoeveelheden beeld, geluid en data kan transporteren. Adsl geeft in de proef een transportsnelheid van ongeveer 2 Megabit per seconde. De gebruikers moeten hiervoor een speciaal modem gebruiken. Deze techniek is het antwoord van KPN op de snelle Internet-diensten van de kabelbedrijven.
De huidige Adsl-proef in Amsterdam ging op 1 januari 1998 van start. Het experiment wordt uitgebreid met toepassingen als telewerken, afstandsonderwijs en betalingsfaciliteiten. De ruim duizend deelnemers kunnen sinds kort met de Chipper veilig kleine betalingen verrichten op Snelnet in ruil voor elektronische diensten, zoals financieel advies.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×