Managed hosting door True

EZ wil wedstrijd voor jonge IT'ers

 

Het ministerie van Economische Zaken zal met het bedrijfsleven, onderwijs en andere educatieve instanties een wedstrijd organiseren voor jongeren die geïnteresseerd zijn in automatisering.

Deze competitie moet de indruk onder de jongeren wegnemen dat informatica-studies of IT-beroepen moeilijk zijn en volledig in de exacte hoek liggen.
"Hoewel dit voor de hoogste categorie opleidingen en daarop gebaseerde beroepen mogelijk juist is, geldt dit maar een klein deel van de grote hoeveelheid vaardigheden en activiteiten", aldus het ministerie. Weinig mensen zien echter in dat IT niet per definitie gelijk staat aan 'moeilijk' en 'exact'. De betrokken organisaties proberen met dit initiatief een juist beeld te creëren. Uiteindelijk zullen de deelnemers automatisering moeten zien als een interessante en uitdagende sector, waarin een leuke carrière valt op te bouwen.
Op dit moment wordt onderzocht wat de meest geschikte vorm is voor deze wedstrijd. Men denkt hierbij aan een speels concept om de doelgroep - die al wordt overvoerd met informatie - te bereiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×