Managed hosting door True

Yahoo in het rood na investering

In het tweede kwartaal van dit jaar noteerde Yahoo een verlies van 35,9 miljoen dollar. Oorzaak is de 44,1 miljoen dollar kostende overname van Viaweb, een producent van web-software.

De omzet steeg van 14,1 miljoen dollar een jaar geleden naar 41,2 miljoen. De Internet-zoekdienst zag het aantal dagelijkse bezoekers stijgen van 95 miljoen in het vorige kwartaal naar 115 miljoen in het tweede kwartaal. Het aantal geregistreerde bezoekers nam toe van twaalf- naar achttien miljoen.
Yahoo kondigde tevens een aandelensplitsing (2-for-1 stock split) aan en meldde een overeenkomst aangegaan te zijn met Softbank Holdings, een van de aandeelhouders. Die koopt 1,3 miljoen nieuwe aandelen voor 250 miljoen dollar en verhoogt daarmee het belang in Yahoo van 30 naar 31 procent.
De aandelenkoers van Yahoo is - net als de koersen van andere Internet-dienstverleners zoals Excite, Lycos en Amazon.com - weer wat gezakt na een maand vol spectaculaire stijgingen. De markt schijnt te beseffen dat de waarde van de fondsen niet in verhouding staat tot wat de bedrijven werkelijk waard zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.