Managed hosting door True

SSA krimpt drastisch in

 

Erp-leverancier SSA zet 270 van zijn 2250 medewerkers, ofwel zo'n 12 procent, op straat. Het softwarebedrijf heeft deze drastische maatregel genomen om zijn verlies over het tweede kwartaal te boven te komen.

Daarnaast doekt SSA 25 procent van zijn kantoorruimte op. Voor de reorganisatie wordt eenmalig een bedrag van 120 miljoen dollar gereserveerd. Een deel daarvan dient voor de versnelde afschrijving van kosten voor de ontwikkeling van zijn software.
Het tweede kwartaal is afgesloten met een magere omzetgroei van 4,4 procent. De omzet kwam uit op 102,4 miljoen dollar en het verlies bedroeg 9,4 miljoen dollar. De meeste erp-leveranciers bereiken groeicijfers van 40 procent per jaar of meer. De erp-markt lijkt te consolideren. De grote spelers worden steeds groter en verdelen de markt. De kleinere partijen, waaronder SSA, krijgen het steeds moeilijker. SSA-topman William Stuck verwacht echter dat deze reorganisatie zijn bedrijf kan stabiliseren en kan terugbrengen naar een financieel gezonde situatie.
Analisten zijn positief over de reorganisatie en zien het als een eerste stap in de goede richting. "Er moet echter nog heel veel meer gebeuren om de bedrijfsactiviteiten weer goed op de rails te krijgen", meent Bruce Richardson van AMR Research. Stuck is nieuw bij SSA en heeft al veel gedaan. Maar, zo waarschuwt Richardson, SSA zal toch echt zijn omzet moeten verhogen: "Inkrimpen doe je niet om groot te worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223949). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×