Managed hosting door True

Verkoop Vobis prematuur genoemd

 

Fred van Lennen, directeur Vobis Nederland, toont zich verbaasd over het gerucht dat Metro AG af zou willen van computerdochter Vobis.

Volgens verscheidene buitenlandse bladen, waaronderThe Wall Street Journal enPC Europe, onderhandelt het Duitse detailhandelsconcern ondermeer met de Amerikaanse PC-groothandelbedrijven CHS Electronics en Ingram Micro over de verkoop van de computerketen. Van Lennen zegt in een reactie dat er echter niets nieuws aan de hand is. "De doelstelling van Vobis voor de komende jaren is sterke groei. We zijn naarstig op zoek naar expansiemogelijkheden. Dat willen we bereiken door overnames, zoals de Duitse PC-fabrikant Maxdata, en samenwerking met partners. In het laatste geval zou het zo kunnen zijn dat de partner een deel van de aandelen overneemt. Wij nemen overigens het initiatief tot het voeren van deze gesprekken, niet zozeer ons moederbedrijf Metro".
Vobis heeft in Nederland zo'n vijftig winkels en vijfhonderd werknemers. Het bedrijf zag de omzet in 1997 groeien van 3,3 tot 4,5 miljard mark. De winst daalde van echter van 46 naar 37 miljoen mark. De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van de, uiteindelijke mislukte, poging om Tulip over te nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×