Managed hosting door True

Aankopen NA leiden tot verlies

Softwareleverancier Network Associates (NA) rapporteert een netto verlies van 101,1 miljoen dollar op een omzet van 212,5 miljard dollar voor het tweede kwartaal van dit jaar.

In dezelfde periode vorig jaar behaalde het bedrijf nog een winst van 28,8 miljoen dollar op een omzet van 152,8 miljard dollar. In het nu afgesloten tweede kwartaal heeft NA ondermeer 150,9 miljoen dollar afgeschreven voor een reeks overnames.
De omzet is vergeleken met vorig jaar 39,1 procent gestegen, terwijl de winst exclusief de overnamekosten 8,2 procent zou zijn gestegen. Zonder de eenmalige aankoopkosten zou de firma 72 miljoen dollar winst hebben geboekt. In april dit jaar kocht NA, dat nog geen jaar geleden is ontstaan uit het samengaan van Network General en McAfee Associates, softwarefirma Trusted Information Systems. Hiermee kreeg het bedrijf waardevolle technologie in handen voorfirewalls, beveiligingssystemen tussen interne en externe netwerken.
Vervolgens nam Network Associates in juni de Britse anti-virusfirma en grote concurrent Dr. Solomon's over voor 642 miljoen dollar, om meer invloed te krijgen in de Europese markt. NA-president Bill Larson wil zijn bedrijf uitbouwen tot leverancier van systeembeheersoftware en het daarmee opnemen tegen firma's als Computer Associates en IBM-dochter Tivoli. Ondertussen beweert anti-virus-concurrent Symantec dat NA's overname van Dr. Solomon's leidt tot flinke ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.