Managed hosting door True

Iomega presteert slecht

Opslagleverancier Iomega verloor 39,9 miljoen dollar op een omzet van 394 miljoen dollar voor het tweede kwartaal van dit jaar. Deze cijfers stroken grotendeels met de waarschuwende geluiden die het bedrijf vorige maand liet horen.

Iomega verwachtte deze verliezen al, maar schatte dat de omzet ongeveer gelijk zou blijven aan de 408 miljoen dollar van het eerste kwartaal.
De hardwarefirma wijt de financiële tegenslag van de afgelopen maanden aan tegenvallende verkoop terwijl het zijn bedrijfsmodel verschuift van de consumentenmarkt naar die voor PC-fabrikanten. Daarnaast verliest de Jaz-diskdrive van Iomega terrein in de detailhandel; de omzet van dat product zakte met 27 procent naar 83 miljoen dollar. De verkoop van het Zip-product steeg echter 10 procent naar 284 miljoen dollar.
In het tweede kwartaal van 1997 boekte Iomega nog een winst van 26,2 miljoen dollar. Het bedrijf maakt nu een reorganisatie mee die in de tweede helft van dit jaar een besparing van vijftig miljoen dollar moet opleveren. Voor het derde kwartaal moet Iomega de overnamekosten van Nomai SA meerekenen, dus volgt er nog een klein verlies. Eind dit jaar verwacht de firma een bescheiden winst te kunnen melden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.