Managed hosting door True

Ontslagen bij Corel door slechte cijfers

 

Het Canadese softwarebedrijf Corel heeft als gevolg van slechte resultaten in het tweede kwartaal besloten de ontwikkelafdeling in Orem (Utah) te sluiten. Hierdoor komen 530 werknemers op straat te staan.

Gisteren maakte Corel bekend het tweede kwartaal, dat eindigde op 31 mei, een netto verlies te hebben geleden van 8,3 miljoen dollar op een omzet van 63 miljoen. Vorig jaar leed het bedrijf uit Ottawa een netto verlies van 117 miljoen dollar op een omzet van 82 miljoen. Het bedrijf is van plan de activiteiten van de opgeheven vestiging onder te brengen bij vestigingen in Ottawa, Ierland en New Hampshire. In Ottawa worden 150 arbeidsplaatsen gecreëerd.
Volgens ceo Michael Cowpland zijn de verliezen niet zo dramatisch als analisten hadden voorspeld. Hij verwacht dat het bedrijf aan het eind van dit fiscale jaar weer winstgevend is.
De oorzaak van de verliezen moet worden gezocht in de acquisitie van Wordperfect, maar volgens analisten zijn er ook veel fouten gemaakt op managementniveau. Er zou op bepaalde plaatsen niet voldoende zijn bezuinigd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×