Managed hosting door True

SGI-dochter Mips wordt snel zelfstandig

 

Silicon Graphics (SGI) zou volgende week al zijn Mips-onderneming afstoten en de eerste aandelen voor die dochter uitgeven. Verder doen er berichten de ronde dat SGI zijn Cosmo Software-afdeling, die 'virtual reality'-software ontwikkelt voor het World Wide Web, overdoet aan Sony.

Deze verwachte afscheidingen maken deel uit van Silicons reorganisatie, waar het in de lente aan is begonnen. De firma kondigde toen aan alle zaken af te stoten die buiten de kernactiviteiten vallen. Daarnaast verkleint SGI zijn werknemersbestand met zeker 10 procent. De computerfabrikant concentreert zich voortaan op de bouw van supercomputers, servers en grafische werkstations Op termijn draaien die machines allemaal op Intel-microprocessoren.
Mips is de divisie van Silicon die ingebedde chips ontwerpt voor apparatuur zoals Nintendo's 64-bit spelcomputer, die in 1997 driekwart van de omzet opleverde. De SGI-dochteronderneming zou oorspronkelijk deze week al verzelfstandigen. Analisten zien in de vertraging geen bedreiging voor de aandelenuitgifte. MIPS wil 5,5 miljoen aandelen op de markt brengen voor 12 tot 14 dollar per stuk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223441). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×