Managed hosting door True

Microsoft maakt Windows CE 'realtime'

 

Microsoft werkt hard aan de uitbreiding van zijn afgeslankte besturingssysteem Windows CE met ondermeer een voorziening voor realtime-functionaliteit. Het bedrijf onthult deze ontwikkelingen naar verwachting volgende week op zijn Windows CE ontwikkelaarsconferentie.

De huidige versie van Windows CE, dat draait op een reeks notebook- en palmtop-computers, bevat niet de capaciteiten die vereist zijn voor procesbeheer en de telecommunicatie-industrie. Hieronder vallen bijvoorbeeld supersnelle reactietijden. Een verbetering op dit front betekent een verhoogde concurrentie voor leveranciers van systeemsoftware, zoals Wind River, Microware, Lynx en Mentor Graphics. Deze bedrijven bieden kleine, ingebedde subsets van Sunsrealtime Java-besturingssysteem. De ingebedde Java Virtual Machine (JVM) die Microsoft in licentie neemt van Hewlett-Packard voor het CE-besturingssysteem is met zijn omvang van 500 kilobytes te groot voor gebruik in draadloze apparatuur.
Analisten menen dat Microsoft de huidige vijf prioriteiten-niveaus die CE in zich draagt voor de afhandeling van instructies verhoogt naar 32. Verder verwachten zij de invoering van ondermeer eenrealtime systeemklok, ondersteuning voor apparaat-drivers met meerderethreads, instelbare prioriteiten voor die drivers, DLL-mechanismen voorrealtime threads en isolatie-capaciteiten voornon-realtime threads. Leveranciers van ingebedde systeemsoftware maken zich nog geen zorgen over deze versterking van Windows CE en menen dat de meeste computerfabrikanten een afwachtende houding zullen innemen ten aanzien van Microsofts betrokkenheid.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×