Managed hosting door True

Microsoft lanceert multimedia-formaten

 

Microsoft kondigt een nieuwe strategie aan voor zijn Windows-besturingssystemen wat betreft de ondersteuning van multimedia-bestandsformaten. Met de introductie van twee nieuwe formaten hoopt de onderneming de distributie van streaming media en het creëren van professionele multimediale producten te omarmen.

Windows krijgt geïntegreerde ondersteuning voor twee nieuwe bestandsformaten: het Advanced Streaming Format (ASF) en het Advanced Authoring Format (AAF). ASF voorziet in de verzending van multimedia-bestanden van server naar client inlive datastromen. De eerste stukken gegevens zijn dan al bruikbaar terwijl de rest nog binnenkomt, zoals bij televisie- en radio-uitzendingen. ASF is in licentie ontwikkeld samen metvideostreaming-specialist Real Networks. Adobe Systems, Intel en Vivo Software hebben bijgedragen aan de totstandkoming van ASF.
Het afgelopen vrijdag geïntroduceerde AAF ondersteunt het delen van grote mediabestanden tussen hulpmiddelen voor het creëren en produceren van multimediale producten. AAF is ontwikkeld in samenwerking met acht producenten van software en hardware voor multimedia: Adobe Systems, Avid Technology, Digidesign, Matrox Video Products, Pinnacle Systems, Softimage, Sonic Foundry en Truevision. Het nieuwe bestandsformaat is geschreven om multimedia-ontwikkelaars een breder bereik van hulpmiddelen te bieden, zonder dat zij hun werk hoeven te converteren naar een ander formaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223305). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×