Managed hosting door True

Broncode Netscape's Communicator 5 vrij

 

Netscape Communications heeft vandaag de broncode vrijgegeven van de Communicator 5 software. Software-ontwikkelaars kunnen de code gratis ophalen van de website www.mozilla.org.

Zij kunnen de technologie gebruiken in hun eigen producten en eventueel verbeteringen aanbrengen. In ruil hiervoor moeten zij deze vervolgens weer terugsturen naar deze site. Netscape hoopt dat hiermee een soort platform ontstaat waarvan gebruikers, ontwikkelaars en Netscape zelf kunnen profiteren.
Het bedrijf verwacht dat de definitieve versie van Communicator 5 eind dit jaar verschijnt. Deze versie was aanvankelijk deze maand gepland, maar Netscape wil zelf nog enkele uitbreidingen toevoegen en eventuele suggesties en verbeteringen van de Internet-gemeenschap verwerken. Netscape gaat ervan uit dat een en ander leidt tot een product van zeer goede kwaliteit.
Jim Barksdale, de ceo van het bedrijf, verwacht dat deze aanpak leidt tot een enorme reeks aan verschillende varianten van de browser, zoals bijvoorbeeld een browser speciaal voor kinderen. Verder verwacht hij ondersteuning van een veelheid aan platformen en omgevingsgebonden versies in allerlei talen. De broncode is beschikbaar voor Macintosh, Windows en Unix.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223209). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×