Managed hosting door True

W3C onthult SMIL-specificatie

 

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft de specificatie voor Synchronized Multimedia Integration Language (Smil) uitgebracht als voorgestelde W3C-aanrader (Proposed Recommendation).

Smil is een taal op basis van XML (extended markup language, de opvolger van Html) voor het schrijven van televisie-achtige multimedia-presentaties voor het Web. Hiermee zou het eenvoudiger moeten zijn om meerdere multimediabestanden gelijktijdig af te spelen. Bovendien vereist Smil minder bandbreedte voor 'televisie-uitzendingen' op het Web en integreert het deze met mediatypes met een lage bandbreedte, zoals teksten en afbeeldingen, zonder die te converteren naar videogegevens.
De werkgroep voor gesynchroniseerde multimedia van het consortium meent dat de specificatie nu toe is aan een beoordelings- en verkiezingsproces om het de status van echte aanrader (Recommendation) te geven. Dit beslissingstraject neemt waarschijnlijk nog zes weken in beslag. De werkgroep bestaat ondermeer uit Digital Equipment, Lucent Bell Labs, Microsoft, Philips, Real Networks en Productivity Works.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223177). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×