Managed hosting door True

Sony neemt licentie op Windows CE

 

Elektronicagigant Sony is een overeenkomst aangegaan met Microsoft voor de integratie van de technologieën voor digitale televisie, PC's en audiovisuele consumentenelektronica.

Hiervoor hebben de twee diverse wederzijdse licentie-verdragen gesloten, waarbij Sony het Windows CE-besturingssysteem gebruikt en Microsoft de Home Networking Module (HNM)-middleware van de eerste toepast.
Het is nog niet bekend wat Sony van plan is met Windows CE, aangezien het bedrijf een eigen besturingssysteem bezit voor decodeerkastjes. Analisten voorspellen dat de elektronicafirma niets doet met Microsofts mini-besturingssysteem totdat er een multimedia-versie is die de Ieee 1394 Firewire-verbinding ondersteunt. Sony gebruikt deze kabelstandaard namelijk als de basis van zijn HNM-middleware.
Het uiteindelijke doel van die software is "het vereenvoudigen van de bediening van consumentenapparatuur", aldus een woordvoerder van de Japanse onderneming. HNM implementeert een hoger niveau van protocollen voor de detectie en het beheer van randapparatuur dan Windows CE. Hiermee verbindt Sony televisietoestellen, DVD-stations (digital video disk, in dit geval), videorecorders en decodeerkastjes met één standaard. Microsoft werkt echter hard aan een CE-versie van zijn Web-tv-software, waarop Sony al een licentie heeft. Overigens nam het elektronicabedrijf voor zijn audiovisuele producten onlangs ook een verkoopvergunning op Personal Java van Microsoft-concurrent Sun Microsystems.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223157). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.