Managed hosting door True

Zwaar weer op komst voor Sequent

 

Sequent kondigt een tegenvallend tweede kwartaal aan. De leverancier van computersystemen wijt dit aan het schrappen van een aantal orders door Boeing, één van de belangrijkste klanten, en aan slechte internationale verkoopresultaten.

Daardoor zal de omzet tussen de 185 en 195 miljoen dollar uitkomen, exclusief eenmalige lasten van rond de 60 miljoen dollar. Uiteindelijk verwacht Sequent dat de totale omzet van 1998 ongeveer dezelfde zal zijn als die van 1997. Het bedrijf neemt nu reeds maatregelen en zal om de kosten te drukken tussen de 200 en 250 mensen de laan uitsturen. Verder koopt het vier miljoen aandelen terug, waarschijnlijk om zich te beschermen tegen een vijandige overname.
Boeing was vorig jaar voor Sequent nog goed voor 155 miljoen dollar aan omzet. Door de Aziatische crisis zal het 150 vliegtuigen minder bouwen dan gepland. Boeing heeft daarom minder zware computers nodig dan gedacht om het productieproces te ondersteunen. Behalve deze fikse tegenvaller kampte Sequent de afgelopen tijd met een dalend aantal opdrachten in Azië en - wat het bedrijf meer zorgen baart - Europa.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223101). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×