Managed hosting door True

Bios-rivalen Phoenix en Award fuseren

 

Phoenix Technologies staat op het punt om concurrent Award Software International over te nemen om zo de twee grootste leveranciers van bios-firmware in de PC-industrie te verenigen.

Phoenix meldde onlangs recordresultaten voor het tweede kwartaal; de omzet steeg naar 25,4 miljard dollar, dat is 34 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst bedroeg 2,2 miljoen dollar.
Phoenix is wat bekender en groter dan Award, dat een winst van 5,6 miljoen dollar haalde op een omzet van 23,4 miljard dollar. De omzet van Award is echter 66 procent gestegen sinds het tweede kwartaal van 1997. In diezelfde periode won het bedrijf ook langzaam marktaandeel door zich te richten op PC-fabrikanten uit de tweede divisie, terwijl Phoenix vooral in de eerste PC-divisie handelt.
Beide bedrijven hebben hun zinnen al gezet op de groeiende markt voor ingebedde systemen die vooral geopend is door het mini-besturingssysteem Windows CE van Microsoft. Daarnaast werken zowel Phoenix als Award aan opkomende standaarden, zoals de Universal Serial Bus (usb) en de IEEE 1394 Firewire-interface.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×