Managed hosting door True

Telecom Italia verkiest Cable & Wireless

 

Het Engelse telecombedrijf Cable & Wireless is een alliantie aangegaan met Telecom Italia. Volgens de partijen ontstaat door de samenwerking de tweede aanbieder van de wereld na het Amerikaanse AT&T.

De Italianen nemen voor meer dan vier miljard gulden belangen in onderdelen van Cable & Wireless. Telecom Italia investeert met name in de activiteiten van de Engelsen in Amerika en Azië. Cable & Wireless, na British Telecom de grootste telecomonderneming van Engeland, verkrijgt door de alliantie voet aan de grond in Zuid-Amerika, waar Telecom Italia een belangrijke positie inneemt.
Telecom Italia vergroot ook het aandeel in de Franse aanbieder van mobiele telefonie Bougues, door het belang van Cable & Wireless over te nemen. Door deze overeenkomst komen de contacten tussen Telecom Italia en AT&T onder druk te staan. Deze partijen ondertekenden vorige zomer een intentieverklaring met AT&T om onderhandelingen over een samenwerking te starten. Ook een toetreding tot Unisource, het samenwerkingsverband tussen PTT Telecom, het Zweedse Telia en de Zwitsere PTT, behoorde tot de mogelijkheden. De onderhandelingen zijn tot dusverre steeds uitgesteld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×