Managed hosting door True

Spectaculaire beursgang Microstrategy

 

Softwareleverancier Microstrategy heeft vorige week een succesvolle gang naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq gemaakt. De introductiekoers van de vier miljoen aandelen bedroeg 12 dollar.

Na een dag handel steeg de koerswaarde spectaculair met 60 procent naar ruim 20 dollar. Er waren tien keer zoveel inschrijvingen op het aandeel dan het aanbod groot was. De softwareonderneming heeft naast zijn hoofdkwartier in de Verenigde Staten kantoren in Nederland, Italië en Australië. Om de komende jaren eenzelfde groei te blijven realiseren heeft Microstrategy niet meer genoeg aan zijn eigen vermogen.
Het Amerikaanse bedrijf geeft met de beursgang slechts 10 tot 15 procent van zijn aandelen uit handen. Hoogste baas Michael Saylor wil de touwtjes graag zelf in handen houden. "Wij realiseren ons dat er een aantal activiteiten in onze bedrijfsvoering zitten die de resultaten op korte termijn drukken", zegt directeur Microstrategy Nederland Marcel Smit hierover. Het bedrijf wil niet als andere beursgenoteerde bedrijven opgejaagd worden door de druk om elk kwartaal met uitstekende financiële resultaten voor de dag te komen. Daarom brengt het een beperkt aantal aandelen naar de beurs en kan het flink blijven investeren in productontwikkeling (meer dan 25 procent van de omzet) en de interne organisatie en opleidingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×