Managed hosting door True

CA stroomlijnt software-infrastructuur

 

Computer Associates heeft zijn belangrijkste applicatiesoftware uitgevoerd met dezelfde infrastructuur-componenten. Opal, Ingres II, Idms, Datacom en Jasmine hebben een zogenoemd Harmony-sausje gekregen.

Met Opal kunnen mainframe-systemen een Internet-interface toegemeten krijgen, terwijl Jasmine CA's object-georiënteerde database- en ontwikkelomgeving is. 'Geharmoniseerde' CA-producten maken gebruik van dezelfde database-toegang, transactie-management, berichtenservice, interfaces, software-distributie en andere infrastructuurdiensten.
Een en ander komt erop neer dat een Ingres-applicatie bijvoorbeeld toegang heeft tot niet-Ingres-databases en dat ook Java- en Html-interfaces gebruikt kunnen worden. Naast Java en Html ondersteunt het Harmony-concept 'standaarden' als RMI, Active X, Corba, Dcom, Vrml en XML. "Eén oplossing voor alles bestaat niet", lichte Charles Wang tijdens een persconferentie in New Orleans deze strategie toe, "Met Harmony is CA een spiegelbeeld van waar onze klanten mee bezig zijn. Dat is het blijven gebruiken van legacy-systemen en het investeren in nieuwe technologieën.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222737). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×