Managed hosting door True

Schots telecombedrijf koopt Demon

 

Scottish Telecom bevestigde vrijdag dat het Demon Internet, één van de grootste Internet-providers in Europa, overneemt. Er deden al enige weken speculaties de ronde over een mogelijke overname van Demon.

Scottish Telecom, de telecommunicatie-divisie van het Britse elektriciteitsbedrijf Scottish Power, telt 66 miljoen pond neer voor de provider.
Het Britse Demon is zes jaar oud en bedient 180 duizend inbel-abonnees in Groot-Brittannië en Nederland. Volgens analisten bestaat 30 tot 40 procent van dat gebruikersaantal uit zakelijke klanten. Scottish Telecom voegt de pan-Europese provider toe aan zijn bestaande reeks online-diensten. Hieronder vallen ondermeer de Internet-dienst Online Scotland, dat een samenwerkingsproject met de Schotse bladenuitgever D.C. Thomson is, en Prestel, een zakelijke en financiële informatiedienst.
Rod Matthews, directeur van het telecommunicatiebedrijf en de nieuwe voorzitter van Demons directieraad, zegt: "Wij zullen een aanzienlijk deel van het dataverkeer van Demon via ons glasvezelnetwerk vervoeren, waardoor de omzet van het gehele bedrijf stijgt." Volgens Matthews wordt de Britse markt voor Internet-providers momenteel geteisterd door een golf van consolidaties ten gunste van de grote leveranciers die extra diensten bieden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222545). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×