Managed hosting door True

Microsoft animeert World Wide Web

 

Softwarereus Microsoft onthulde gisteren een hulpmiddel voor zowel leken als professionele ontwerpers om web-animaties te creëren. Liquid Motion is het eerste concrete resultaat van de overname van web-ontwikkelaar Dimension X, dat vorig jaar door Microsoft is gekocht.

Het product was al geruime tijd in ontwikkeling en moest oorspronkelijk animaties maken voor Java.
Microsoft heeft Liquid Motion herschreven om gebruik te maken van zijn Direct Animation-interface in versie 4 van de Explorer-webbrowser. "Het gebruikt Java-klassen om de geproduceerde bestanden af te spelen in andere browsers", aldus Karl Jacob, voorheen bij Dimension X en tegenwoordig hoofd van Microsofts divisie voor multimediaschepping. In beide gevallen gebruikt de afspeler een X-bestand, een nieuw en gesloten animatie-bestandsformaat.
Liquid biedt integratie met Frontpage, Microsofts programma voor het ontwerpen van webpagina's. Naar verwachting duikt het animatieproduct over enige tijd op in Microsofts aanstaanderendering-programma, codenaam Chrome. Die applicatie gebruikt vector-beelden en XML-instructies (extensible markup language) om multimedia-presentaties van hoge kwaliteit te produceren. Liquids gedeeltelijke afhankelijkheid van Java staat in schril contrast met Microsofts strategie om zich van dat platform te distantiëren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.