Managed hosting door True

Congres belast domein-registratie toch

 

Het Amerikaanse congres heeft achteraf alsnog goedkeuring verleend aan de belasting die Network Solutions incasseert voor het registreren van Internet-domeinnamen. Vorige maand verklaarde federale rechter Thomas Hogan dat deze heffing illegaal is.

Het bedrijf Network Solutions is door overheidsinstantie National Science Foundation (NSF) aangewezen als domein-registreerder.
Rechter Hogan schreef in zijn oordeel: "Het congres had wellicht de bedoeling om NSF de autoriteit te geven om deze belasting te innen, maar het heeft dat nog niet gedaan. Het heeft nog steeds de macht om die heffing te ratificeren, zelfs op dit late moment." Afgelopen donderdag heeft het congres dat dus alsnog gedaan. Het extra bedrag dat Network Solutions rekent 'voor het beschermen en verbeteren van de infrastructuur van Internet' is nu gelegaliseerd.
NSF kreeg echter ook de opdracht om al het geld in het zogenoemde infrastructuur-fonds, ongeveer zestig miljoen dollar, direct te spenderen aan projecten die Internet-verbetering nastreven. Beth Gaston, woordvoerdster van NSF, was enigszins verbaasd over deze voorwaarde. "We hadden oorspronkelijk instructies om 23 miljoen dollar van het fonds te gebruiken, maar nu moet dus alles geïnvesteerd worden." Het geld wordt ondermeer besteedt aan onderzoek naar breedbandige netwerkverbindingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222537). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.