Managed hosting door True

Goede tijden, slechte tijden bij IBM

 

IBM heeft in het tweede kwartaal in de hardwaresector een omzetdaling van één miljard dollar moeten slikken, terwijl dienstverlening een spectaculaire groei van eveneens één miljard kende.

Topman Lou Gerstner typeerde de cijfers dan ook alsmixed. De netto kwartaalwinst steeg met slechts 0,4 procent naar 1,45 miljard dollar. De omzet over dezelfde periode daalde met 0,3 procent licht naar 18,82 miljard.
De grootste hardwareproblemen zitten in de hoek van PC's, zo lichtte Gerstner toe. Door de volle magazijnen werd IBM gedwongen tot prijsverlagingen. Dat holde de beoogde winst uit. De omzet uit hardware daalde in totaal met 13 procent naar 7,5 miljard dollar. De winstmarge in dit segment daalde met 5 procent naar 30,3 procent. Ook de vraag naar mainframes daalde. Bovendien heeft de omzet in Azië te leiden onder de economische crisis.
Na hardware is dienstverlening de grootste omzetgenerator van IBM. In deze sector boekte het bedrijf een omzetgroei van 22 procent naar 5,6 miljard dollar. Ook de winstmarges kenden hier een stijging. Gerstner noemde de gemengde resultaten 'een sterk punt van IBM's brede aanbod van producten en diensten'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222521). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×