Managed hosting door True

IBM lanceert eigen applicatieserver

 

Computergigant IBM kondigde op zijn ontwikkelaarsconferentie Technical Interchange een nieuwe reeks software aan voor het beheer van websites. De reeks, IBM Websphere genaamd, omvat ondermeer een applicatieserver en is deels gebaseerd op de ervaring die de firma opdeed bij de site van de Olympische Winterspelen dit jaar in Nagano.

Het bedrijf zet de nieuwe programmatuur in de markt als fundament voor het bouwen, implementeren en beheren van Java-applicaties. Het eerste product, dat eind juni het licht ziet, is de Websphere Application Server die voorheen bekend stond als Hurricane. IBM beweert dat deze serversoftware een omgeving voor Java-servlets combineert met verbindingen naar standaardversies van databankformaten, orb's (object request brokers) en zware middleware. De applicatieserver draait op de grote Internet-servers, waaronder de eigen Apache- en Lotus Domino Go-software, en ook de Enterprise- en Fasttrack-servers van Netscape en de Internet Information Server van Microsoft.
Tegen de herfst biedt Websphere ook ondersteuning voor Enterprise Javabeans en een groeipad naar IBM's TX-series en de transactie-omgeving Component Broker. Het volgende product in de Websphere-serie komt ook volgende maand uit en heet het Performance Pack, dat de codenaam Nagano droeg. Deze software biedt beheerfunctionaliteit middels een bedrijfsbreed bestandssysteem, een cache-proxyserver en actieve verdeling van de rekenlast.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222473). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×