Managed hosting door True

Klacht GTE over koop MCI door Worldcom

 

Het Amerikaanse telecombedrijf GTE schakelt de federale rechter in om de overname van MCI door Worldcom tegen te gaan. De belangrijkste klacht luidt dat MCI Worldcom de Internet-markt zal domineren.

De twee bedrijven krijgen na de overname een enorm aandeel van de basisinfrastructuur in handen. Daardoor handelen ze ongeveer de helft van het Internet-verkeer over de hele wereld af. Bovendien zal de acquisitie volgens GTE de concurrentie op de lange afstandstelefonie schaden. "Als deze overname doorgaat, zal Internet veranderen van een open net in een gesloten netwerk, gedomineerd door één mega-onderneming", aldus GTE.
De klagende onderneming heeft in oktober vorig jaar ook pogingen ondernomen zelf MCI over te nemen en was bereid hiervoor ruim zestig miljard gulden uit te trekken. Worldcom overtrof dit bod en zal ongeveer 75 miljard betalen. Volgens GTE heeft de klacht niets te maken met deze overnamepoging. De Commissie van de Europese Unie is eveneens bezig met een onderzoek naar de overname van MCI door Worldcom. De onderzoekers zullen voor 15 juli een beslissing nemen. MCI en Worldcom beantwoorden morgen en overmorgen vragen van de Commissie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×