Managed hosting door True

Lotus zet nieuwe Domino-server op

 

IBM-dochter Lotus onthulde gisteren onder de naam Domino Enterprise zijn nieuwste serversoftware die 1 juli uitkomt. Deze programmatuur bevat diverse producten die Lotus reeds apart leverde en die Domino verbeterde functionaliteit geeft voor hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en fout-tolerantie.

Het gecombineerde Enterprise-pakket biedt verder alle diensten van de Domino Advanced Services, waaronder clustering, facturering en partitioniëring. De serversoftware is verkrijgbaar in licentie voor computers met minstens vier processoren. "We ontdekten dat klanten een vorm van clustering willen en dat alle componenten daarvoor in één pakket moesten zitten", zei Sean Loiselle, manager servermarketing bij Lotus.
Verder verlaagt Lotus de prijs van zijn Domino Mail Server en de licenties voor client-programmatuur. Bovendien schrapt het bedrijf de Domino-server voor computers met maar één processor. De variant voor twee tot vier processoren is nu het instapmodel Domino. Tegelijkertijd wijzigt Lotus zijn licentiebeleid voor toegang tot zijn serversoftware. Het bedrijf eist nu een licentie voor elk programma, ook niet-Notes software, met toegang tot Domino-applicaties. De groupware-licentie is voortaan benodigd voor elke naam in de Lotus-netwerkdienst, inclusief werknemers, uitvoerders, onderaannemers en andere externe partners.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222337). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×