Managed hosting door True

Intuit weer aangeklaagd over Y2K

 

Intuit is voor de tweede maal aangeklaagd wegens de verkoop van zijn financiële softwarepakket Quicken dat niet bestendig zou zijn tegen de millennium-wisseling (year 2000).

Deze aanklacht is bij het Hooggerechtshof van de staat New York ingediend door een advocaat die opereert namens alle gebruikers die Quicken versie 5 of 6 voor Windows of Macintosh hebben aangeschaft. De eis is een gratis rectificatie van het probleem door Intuit.
Het bedrijf zou inmiddels hebben toegegeven dat de online-bankfunctionaliteit van het programma geen transacties kunnen verwerken met viercijferige jaartallen. Versie 5 en 6 van Quicken waren in oktober vorig jaar nog gewoon te koop in de winkel. De softwarefirma heeft inmiddels een nieuwe versie, genummerd 98, uitgebracht, maar daar hangt een prijskaartje aan van minimaal 35 dollar. Advocaat Jeffrey Klafter van juristenbureau Bernstein, Litowitz, Berger & Grossmann die de zaak aanhangig maakt, hekelt deze aanpak. "Wij menen dat dit onwettig is; Intuit probeert te verdienen aan zijn eigen fout."
Klafter onderzoekt gelijksoortige aanklachten tegen andere softwareleveranciers die ook geld vragen voor opwaarderingen die wel millennium-bestendig zijn. Dit zou een belangrijk precedent kunnen scheppen voor de computerindustrie. Ondertussen ontkent Intuit verontwaardigd alle beschuldigingen. De website van de firma (http://www.intuit.com/) bevat een pagina die gewijd is aan de millennium-overgang. Daar valt te lezen dat de versies 6 en 98 van Quicken een 'houdbaarheid' hebben tot 2007, maar dat 6 dit inderdaad niet heeft wat betreft de mogelijkheden voor online-bankieren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×