Managed hosting door True

Alle partijen akkoord met overname Tulip

 

Het reddingsplan voor computerfabrikant Tulip is rond. Volgens vakbond de Unie is overeenstemming bereikt tussen de betrokken partijen over alle onderdelen van het reddingsplan.

Afgelopen weekeind gaven de aandeelhouders van Tulip al groen licht voor de overnameplannen van de Koninklijke Begemann Groep. Met de goedkeuring van de schuldeisers gisteren is in principe ook de laatste hobbel genomen. Vanavond om 18.00 uur vindt er een gezamenlijke persconferentie plaats van Begemann en Tulip over de condities van de overname.
Voor zover bekend zullen schuldeisers met preferente vorderingen kunnen rekenen op 60 procent uitbetaling. Gewone eisers moeten 30 procent accepteren, terwijl achtergestelde vorderingen slechts 15 procent krijgen. Onder laatstgenoemde bevindt zich ondermeer een door de staat gegarandeerde lening van de NIB ter waarde van 45 miljoen gulden.
Begemann wordt volgens de plannen voor 80 procent eigenaar van de naam en het product Tulip. De productiefaciliteiten komen in handen van het Amerikaanse Ingram. De bonden betreuren het dat met de overname van de productie een reductie op het personeel gemoeid gaat. Er zullen ongeveer tachtig arbeidsplaatsen vervallen, waarbij het in de helft van de gevallen om gedwongen ontslagen gaat. Zoals reeds eerder bekend is gemaakt zullen ook de directeuren Hetzenauer en Romein het veld moeten ruimen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×