Managed hosting door True

Banken risico-sector bij eeuwwisseling

 

Hoewel de banken het 2000-probleem zeer serieus nemen en daar ook druk mee bezig zijn, merkt ING Barings Research ze toch als een sector met een bovengemiddeld risico aan. Dat komt doordat banken en verzekeraars sterk afhankelijk zijn van IT. Er hoeft maar het minste of geringste mis te gaan en ze hebben een probleem.

Verder lopen de banken meer risico in hun krediet-portefeuilles. Voorzien wordt een stijging van het aantal oninbare vorderingen en extra faillissementen. Dat geldt zeker in landen waar overheid en bedrijfsleven slecht voorbereid de volgende eeuw ingaan. Ook kunnen banken en verzekeraars met claims worden geconfronteerd. Vooral verzekeraars lopen zo aanzienlijke risico's.
De banken zullen hun doorgaans complexe automatisering tijdig op orde hebben, althans in de meeste Westerse landen. ING Barings vreest dat financiële instellingen in minder ontwikkelde gebieden nog een beduidende achterstand hebben. Gezien de nauwe verwevenheid van het internationale bankwezen kan dat tot problemen leiden in de rest van de wereld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222217). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×