Managed hosting door True

Resultaat stemt CWC hoopvol

 

In het eerste bestaansjaar noteerde Cable & Wireless Communications (CWC) een brutowinst van 151 miljoen pond en een omzet van 2,28 miljard pond. Wanneer de tweehonderd miljoen pond reorganisatiekosten worden meegerekend, komt het nettoresultaat in de min uit (een brutoverlies van 49 miljoen pond).

CWC is ontstaan uit een fusie tussen drie kabelmaatschappijen, Videotron, Bell Cablemedia en Nynex Cablecomms, en telefoonbedrijf Mercury Communications, dat in bezit was van het telecommunicatieconcern Cable & Wireless.
Door de fusie is CWC het grootste kabelbedrijf van Groot-Brittannië geworden. De directie toonde zich tevreden over de resultaten van het eerste boekjaar, dat op 31 maart werd afgesloten. Hoewel één op de vier klanten zijn kabelabonnement opzegde, zag het bedrijf zijn omzet en winst toenemen in vergelijking met de opgetelde resultaten die de vier afzonderlijke bedrijven een jaar daarvoor behaalden.
Cable & Wireless heeft een belang van 54 procent in CWC en wil dit uitbreiden door van de Canadese telecom-onderneming BCE een belang van 14 procent over te nemen. De firma boekte in het op 31 maart afgesloten boekjaar een winst van 1,29 miljard pond bij een omzet van 8,3 miljard pond. Vorig jaar realiseerde het een winst van 677 miljoen pond en een omzet van zeven miljard pond. Cable en Wireless heeft vooral geprofiteerd van de activiteiten van dochterbedrijf Hongkong Telecom.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×