Managed hosting door True

CDS ontwikkelt ijskoude 2000-mainframes

 

Gene Amdahls bedrijf Commercial Data Servers (CDS) lanceert later dit jaar een serie nieuwe mainframes. De systeemfabrikant werd in 1994 opgericht door Amdahl, schepper van IBM System 360 en oprichter van 'mainframekloon'-fabrikant Amdahl Corporation.

CDS begon vorig jaar al met de levering van zijn 2000-systemen. Deze machines zijn goedkope vervangers voor IBM's 4300 mainframe-serie.
Sindsdien heeft de firma gewerkt aan de CDS 2000++, voorheen bekend onder de werktitel CDS-1, dat cryogene supergeleidende koeling gebruikt. Deze koelingstechnologie gebruikt heliumgas om de temperatuur van de processor te verlagen naar negentig graden Celsius onder het nulpunt, waar nog nauwelijks weerstand bestaat tegen de doorvoer van elektrische impulsen. Bij -90 graden Celsius zou de snelheid van een computer 70 tot 80 procent hoger liggen, zonder dat de processor daarvoor extra stroom verbruikt. Koelsystemen zijn echter relatief duur.
CDS positioneert de 2000++-serie als een betaalbaar alternatief voor de kleinere IBM mainframes en als een goedkope vervanger voor systemen met onoverkomelijke 2000-problemen. De huidige 2000-reeks wordt al enige tijd geleverd als testmachines voor oudere software van IBM mainframes. Het bedrijf levert daarbij besturingssysteem OS/390 en de analyseprogrammatuur Discovery 2000 van Computer Associates.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×