Managed hosting door True

HP verwerkt Merced eerst in NT-servers

 

Hewlett-Packard zal de Merced-processor van Intel in eerste instantie toepassen in zijn Windows NT-servers. Pas later rust de fabrikant zijn Unix-computers uit met de 64-bit chip, die eind volgend jaar op de markt verschijnt. Deze eerste 64-bit processor biedt volgens HP geen duidelijke prestatieverbetering ten opzichte van risc-chips.

Intel en HP hebben de onderliggende architectuur (IA-64) voor de Merced gezamenlijk ontwikkeld. Uiteindelijk streven processoren op basis van IA-64 de bestaande risc-chips voorbij. Het ziet ernaar uit dat dit nog wel enige tijd op zich laat wachten. HP wil de eigen PA-risc-processoren gedurende de komende jaren geleidelijk afvoeren ten gunste van 64-bit Intel-processoren. Later dit jaar levert de producent computers met zijn Unix-variant HP-UX die uit te rusten zijn met PA-risc- of IA-64 processoren.
HP zegt zelf dat bedrijven niet direct gebruik zullen maken van Merced-systemen. "Klanten zijn er niet happig op hun grote, bedrijfskritische applicaties te verhuizen naar een nieuw platform", zegt Bill Russell, algemeen directeur van HP's Enterprise Systems Group. Analist Jerry Sheridan van onderzoeksbureau Dataquest formuleert het scherper; volgens hem 'moet de Merced-technologie moet zich eerst nog bewijzen, om de migratie van zware toepassingen te rechtvaardigen'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222157). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×